facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Muffinki Brownies

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Czas przygotowania

25 min.

Składniki

Składniki na 4 porcje:
MUFFINY:
20 dag ciemnej czekolady Toblerone + 35 g batonika Daim do nadziania
10 dag miękkiego masła
4 jajka
10 dag drobnego cukru pudru
3 łyżki mąki
MUS:
karmelowy batonik Daim 56 g
5 dag serka mascarpone
5 dag kremowego serka typu Philadelphia

Przygotowanie

Rozkrusz czekoladę Toblerone i stop w kąpieli wodnej, ucierając z masłem. Jajka zmiksuj z cukrem
na puch, delikatnie połącz z przesianą mąką i ostudzoną masą czekoladową. Blachę do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij je do połowy ciastem, do każdej włóż fragmenty pokruszonego wcześniej batonika Daim i dopełnij ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piecz 15 min w piekarniku rozgrzanym wcześniej do temp. 220°C. Przygotuj mus: pokruszony batonik Daim stop w kąpieli wodnej. Oba serki utrzyj dokładnie ze sobą, a następnie zmiksuje z ostudzoną masą karmelowo-czekoladową z batonika Daim. Mus przełóż do szprycy z gwiaździstą końcówką i wyciśnij na ostudzone muffiny.

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Ilość odsłon: 772
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl