facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Muffiny pomidorowe z mozzarellą i bazylią

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Składniki na 12 muffinów

2 pomidory
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
pęczek bazylii-dałam 3 łyżki
100 g mozzarelli
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
pieprz
2 jajka
5 łyżek oliwy
250 ml mleka

Przygotowanie

Pomidory myjemy, usuwamy twardą część, kroimy w drobną kostkę, usuwamy pestki. Cebule i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę. Bazylię drobno siekamy. Mozzarellę kroimy w kostkę.

Mieszamy w jednej misce suche składniki-mąkę proszek do pieczenia, sodę, sól i pieprz. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: jajka, olej, mozzarellę, mleko. Dodajemy pomidory oraz cebulę, czosnek i bazylię. Całość mieszamy ze składnikami suchymi. Wysmarowane masłem foremki do muffinów wypełniamy do 3/4 wysokości, pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu studzimy w foremce 5 minut, następnie przekładamy na kratkę. Podajemy na zimno lub na ciepło.
Ilość odsłon: 921
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl