facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Mus agrestowy z miodem

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

(4 porcje)

40 dag agrestu
? szklanki wody
2 łyżki miodu
2 łyżeczki żelatyny
3 łyżki wody
? szklanki śmietanki-kremówki
2 białka

Przygotowanie


Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Agrest obrać z szypułek, umyć, zalać wodą, gotować ok. 10 min. Pod koniec gotowania dodać miód, namoczoną żelatynę (należy mieszać, aby żelatyna się rozpuściła). Masę ostudzić. Ubić śmietanę oraz białka. Dodać do agrestu śmietanę, na koniec ubitą pianę, lekko wymieszać. Nałożyć mus do kompotierek i chłodzić w lodówce 2-3 godziny.

Ilość odsłon: 1176
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl