Przygotowanie
1.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na silnym ogniu zmacerowane mięso z kurczaka. Podczas smażenia należy mięso mieszać, by nie zaczęło puszczać soku, a jedynie usmażyło się na złotobrązowy kolor.
4. W małej formie do zapiekania lub na talerzu, który można spokojnie wstawiać do piekarnika i piec, wykladamy nachosy mieszając je z kawałkami usmażonego kurczaka, a następnie posypujemy utartym serem Gouda. Zapiekamy około 15 min.
5. Zapieczone nachosy posypujemy pociętymi wcześniej ogórkiem, pomidorem i papryką. Dodajemy kilka czarnych oliwek. Na wierzch potrawy kładziemy łyżkę sosu guacamole i łyżkę kwaśnej śmietany. Rewelacyjnie smakuje z kieliszkiem bialego wytrawnego wina. Smacznego!!!!!!!
Mieso myjemy i tniemy na drobne kawałki. Dodajemy sól, pieprz, zmielony kminek, odrobinę octu balsamicznego, odrobine przyprawy sambal olek, wyciśnięty ząbek czosnku, pocięte listki bazylii. Tak przygotowane mięso zostawiamy na 2 godz. Pomidory parzymy gotowaną wodą, obieramy ze skórki, pestkujemy i tniemy w drobną kostkę. Paprykę po umyciu i usunięciu pestek rownież tniemy w drobną kostkę. Umyty ogórek tniemy w drobne słupki. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
2. Avocado myjemy, przekrawamy na pół i wyjmujemy pestkę. Skórę obieramy i dwie połówki avocado rozgniatamy widelcem. do tego dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku ( mały lub połowę większego ) pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i pomidor wcześniej odpestkowany. Po wymieszaniu solimy, pieprzymy i dodajemy kilka kropel sosu tabasco i sok z wyciśniętej cytryny. Tak przygotowane guacamole wstawiamy do lodówki.3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na silnym ogniu zmacerowane mięso z kurczaka. Podczas smażenia należy mięso mieszać, by nie zaczęło puszczać soku, a jedynie usmażyło się na złotobrązowy kolor.
4. W małej formie do zapiekania lub na talerzu, który można spokojnie wstawiać do piekarnika i piec, wykladamy nachosy mieszając je z kawałkami usmażonego kurczaka, a następnie posypujemy utartym serem Gouda. Zapiekamy około 15 min.
5. Zapieczone nachosy posypujemy pociętymi wcześniej ogórkiem, pomidorem i papryką. Dodajemy kilka czarnych oliwek. Na wierzch potrawy kładziemy łyżkę sosu guacamole i łyżkę kwaśnej śmietany. Rewelacyjnie smakuje z kieliszkiem bialego wytrawnego wina. Smacznego!!!!!!!