facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Nadziewane grzyby shiitake

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

150 g ryżu do sushi Blue Dragon,
2-3 małe różnokolorowe papryki posiekane,
1 mała cebulka posiekanej,
150 g mielonego mięsa z kurczaka 16 dużych grzybów shiitake,
75 ml Sosu Sojowego Kikkoman,
0,5 łyżki cukru,
2 łyżki Białego Dressingu na Occie Balsamicznym Mazzetti,
? szkl. bulionu drobiowego,
natka pietruszki posiekana

Przygotowanie

Ryż ugotować. Wydrążyć grzyby. Paprykę, cebulkę, ryż i mięso dokładnie wymieszać i tym farszem napełnić grzyby. Ułożyć grzyby w naczyniu do pieczenia. Polać bulionem oraz sosem przygotowanym z sosu sojowego, cukru i octu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 20 minut. Podawać na gorąco posypane posiekaną pietruszką.

Ilość odsłon: 887
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl