facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Nadziewane pomarańcze.

Przepis dodał: Olga

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

* SKŁADNIKI:
* 4 pomarańcze
* 1 świeży ogórek
* kilka oliwek zielonych lub czarnych
* 1 szklanka majonezu
* łyżeczka przyprawy curry
* 1 łyżka miodu
* 2 łyżki soku z pomarańczy
* 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

 1. Pomarańcze      umyć pod gorącą wodą . Przekroić owoce na dwie części w stosunku ¼ do ¾ .      Większe miseczki  posłużą jako miseczki na sałatkę. Mniejsze części obrać      ze skórek obierakiem tak, aby powstały z nich dekoracyjne wiórki. Z obu      części wydrążyć miąższ i pokroić go w drobną kostkę.  
   2. Sok      z pomarańczy i cytryny wymieszać z miodem. Ogórek obrać i pokroić w drobna      kostkę. Oliwki również pokroić na bardzo małe kawałki. Wymieszać razem w      misce kawałki pomarańczy ogórka i oliwek.
   3. Majonez      przyprawić curry. Połączyć z sokiem cytrusowo-miodowym, dokładnie      wymieszać. Sałatkę nałożyć do wydrążonych części owoców, polać sosem      majonezowym, udekorować skórką pomarańczową.

Ilość odsłon: 1223
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl