facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Naleśniki szpinakowo- jajeczne z sosem czosnkowym

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* ciasto naleśnikowe
* 4 jajka
* 2 szklanki mleka
* 3 szklanki mąki
* 1 szklanka wody
* szczypta soli
* olej do smażenia
* (jeżeli ciasto będzie za gęste dolewamy trochę wody,a jak za rzadkie dosypujemy mąki)
* Farsz szpinakowy:
* 1 opakowanie szpinaku mrożonego
* 2 łyżki oleju
* sól
* pieprz
* 1 łyżka mąki
* 1/4 szklanki mleka
* 2 jajka ugotowane na twardo
* Sos czosnkowy:
* 250 ml gęstego jogurtu naturalnego
* 1 duży ząbek czosnku, lub 2 małe
* sól
* mielona papryka

Przygotowanie

Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe(wszystkie składniki dodać do garnka, wyrobić mikserem, widełkami do piany) usmażyć naleśniki.

Szpinak odmrozić, włożyć do rondelka, dodać olej, sól i pieprz, chwilę podsmażać aż wyparuje woda.
Mąkę wymieszać z mlekiem, uważać żeby nie było grudek, wlać do szpinaku, mieszać aż zgęstnieje.
Ugotowane jajka na twardo, pokroić, dodać do szpinaku, delikatnie wymieszać,  nakładać na naleśniki.
Delikatnie zwijać w rulony, polać sosem czosnkowym , posypać mieloną papryką.

Wykonanie sosu czosnkowy:
Jogurt  dokładnie wymieszać, dodać przeciśnięty czosnek, doprawić solą.

Ilość odsłon: 581
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl