Przygotowanie
Mięso opłukać, zalać wrzątkiem i gotować pod przykryciem. Gdy będzie prawie miękkie, dodać
oczyszczoną włoszczyznę i szczyptę soli. Gotować, aż warzywa zmiękną. Mięso i włoszczyznę odcedzić, ostudzić i zemleć. Dodać majeranek i posiekaną, podduszoną w 2 łyżkach wody cebulę. Wymieszać. Przygotować ciasto: jajko, mąkę, mleko i szczyptę soli wyrobić na gładką masę. Dolać szklankę wody, starannie wymieszać. Odstawić na 20-30 minut. Na posmarowanej olejem patelni usmażyć naleśniki. Nałożyć na każdy farsz, zwinąć w rulony, ułożyć w natłuszczonej formie
żaroodpornej. Wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.