facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym

Przepis dodał: Olga

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

? 400 ml mleka

? 25 dkg mąki

? 2 jajka

? 60 dkg mielonego mięsa

? 1 papryka czerwona

? 1/2 puszki groszku

? 20 dkg tartego żółtego sera

? sół .pieprz, przyprawa

? olej

? 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

? 2 łyżeczki oregano

? kubek gestej kwaśniej smietany

? 2-3 łyzki majonezu

? 2-3 ząbki czosnku

Przygotowanie

1. Z mleka, mąki, jajek, oragano, soli i 2 łyżek oleju wyrobić ciasto. Patelnie natłuścić i smażyć cienkie naleśniki. Wychodzi ok 12 -15 sztuk



2. Pokrojoną cebulkę zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso, sól i pieprz i przyprawę "gyros" Paprykę pokroić w kostkę i razem z koncentratem pomidorowym dodać do mięsa .Wszystko dusić do miękkości, jeśli masa jest zbyt sucha można dolać odrobione wody. Farsz zdjąć z ognia, dodać groszek i 1 łyżkę tartego sera delikatnie wymieszać.



3. Naleśniki faszerować , zwinąć w rulon .Żaroodporne naczynie natłuścić, włożyć naleśniki posypać reszta sera i zapiekać ok 10 min w temperaturze150* Podawać zaraz po przyrządzeniu z sosem czosnkowymi i sałatką z pomidorów.



4. SOS CZOSNKOWY Śmietanę wymieszać z majonezem .Dodać rozgniecione ząbki czosnku, sól i biały pieprz. Odstawić do lodówki na 1-2 godziny
Ilość odsłon: 2630
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl