Przygotowanie
1.
Z mleka, mąki, jajek, oragano, soli i 2 łyżek oleju wyrobić ciasto. Patelnie natłuścić i smażyć cienkie naleśniki. Wychodzi ok 12 -15 sztuk
2. Pokrojoną cebulkę zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso, sól i pieprz i przyprawę "gyros" Paprykę pokroić w kostkę i razem z koncentratem pomidorowym dodać do mięsa .Wszystko dusić do miękkości, jeśli masa jest zbyt sucha można dolać odrobione wody. Farsz zdjąć z ognia, dodać groszek i 1 łyżkę tartego sera delikatnie wymieszać.
3. Naleśniki faszerować , zwinąć w rulon .Żaroodporne naczynie natłuścić, włożyć naleśniki posypać reszta sera i zapiekać ok 10 min w temperaturze150* Podawać zaraz po przyrządzeniu z sosem czosnkowymi i sałatką z pomidorów.
4. SOS CZOSNKOWY Śmietanę wymieszać z majonezem .Dodać rozgniecione ząbki czosnku, sól i biały pieprz. Odstawić do lodówki na 1-2 godziny
2. Pokrojoną cebulkę zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso, sól i pieprz i przyprawę "gyros" Paprykę pokroić w kostkę i razem z koncentratem pomidorowym dodać do mięsa .Wszystko dusić do miękkości, jeśli masa jest zbyt sucha można dolać odrobione wody. Farsz zdjąć z ognia, dodać groszek i 1 łyżkę tartego sera delikatnie wymieszać.
3. Naleśniki faszerować , zwinąć w rulon .Żaroodporne naczynie natłuścić, włożyć naleśniki posypać reszta sera i zapiekać ok 10 min w temperaturze150* Podawać zaraz po przyrządzeniu z sosem czosnkowymi i sałatką z pomidorów.
4. SOS CZOSNKOWY Śmietanę wymieszać z majonezem .Dodać rozgniecione ząbki czosnku, sól i biały pieprz. Odstawić do lodówki na 1-2 godziny