facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Naleśniki zapiekane ze szpinakiem

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

16 naleśników (patrz przepis: Naleśniki)
1 kg szpinaku
2 ząbki czosnku
5 łyżek śmietany
150 g sera feta
4
pomidory
sos beszamel (w proszku)
masło do formy
oregano
sól
pieprz

Przygotowanie

Szpinak przebrać, usunąć ogonki i zżółkłe liście, wypłukać. Wrzucić do osolonego wrzątku i mieszając gotować 3-5 minut, odcedzić. Doprawić solą i pieprzem oraz roztartym czosnkiem. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, pokroić w kawałki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić solą i pieprzem. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać śmietanę i pokrojoną na kawałki fetę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Połowę sosu wymieszać ze szpinakiem. Naleśniki napełnić szpinakowym nadzieniem i złożyć. Formę do zapiekania posmarować masłem, ułożyć w niej naleśniki przekładając pomidorami. Polać resztą sosu. Zapiekać 15 minutw rozgrzanym do 180 st. piekarniku.

Ilość odsłon: 952
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl