facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Naleśniki ze szpinakiem i serem żółtym

Przepis dodał: Daria

Ocena

3,67 ( 3 głosów )

Składniki

2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
2 szklanki mleka
3 jajka
sól, szczypta cukru
Małe opakowanie szpinaku mrożonego
Kostka śmietankowego sera topionego
3 jajka ugotowane na twardo
3 ząbki czosnku
Łyżka masła

Przygotowanie

Po wymieszaniu konsystencja ciasta ma być tak rzadka jak śmietana, jeśli nie jest ,należy pożonglować jeszcze proporcjami mleka, wody lub mąki.

Szpinak rozmrozić i odsączyć. Rozgrzać masło na patelni. Wrzucić szpinak i zmiażdżone czosnek i jajka. Szpinak smażyć  do momentu, kiedy odparuje reszta wody. Następnie dodać ser topiony i mieszać, aż się rozpuści i dobrze połączy z resztą składników. Podobnie, jak z nadzieniem serowym, farsz nakładać na naleśnik, zwinąć go w grubą rurkę i przysmażyć na patelni, aż się zrobi chrupki.

 

Ilość odsłon: 1514
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl