Przygotowanie
Mąkę zmiksować z jajkami i mlekiem. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Dodać posiekaną natkę. Odstawić na 20 minut do lodówki. Szpinak przebrać, usunąć grubsze łodyżki, wypłukać i wrzucić do garnka z odrobiną wrzątku na dnie. Mieszając ogrzewać kilka minut. Gdy zmięknie, osączyć i posiekać. Czosnek obrać, posiekać. Boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć z czosnkiem na oleju. Dodać posiekany szpinak. Dusić 5 minut. Połączyć z drobno pokrojoną fetą, żółtkami i śmietaną. Doprawić białym pieprzem i solą. Z ciasta usmażyć 8 naleśników, każdy posmarować farszem. Zwinąć w rulon. Ułożyć w wysmarowanym naczyniu, zapiekać 30 minut w rozrzanym do 200 st. piekarniku. 5 minut przed końcem zapiekania naleśniki posypać startym żółtym serem.