facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Naleśniki ze szpinakiem

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Ciasto:
150 g mąki
200 ml mleka
2 jajka
sól
2 pęczki natki pietruszki
gałka muszkatołowa
olej do smażenia
Farsz:
1,5 kg szpinaku
2 żółtka
300 g sera feta
2 łyżki gęstej śmietany
80 g żółtego sera
200 g boczku
3 ząbki czosnku
biały pieprz
2 łyżki oleju

Przygotowanie

Mąkę zmiksować z jajkami i mlekiem. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Dodać posiekaną natkę. Odstawić na 20 minut do lodówki. Szpinak przebrać, usunąć grubsze łodyżki, wypłukać i wrzucić do garnka z odrobiną wrzątku na dnie. Mieszając ogrzewać kilka minut. Gdy zmięknie, osączyć i posiekać. Czosnek obrać, posiekać. Boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć z czosnkiem na oleju. Dodać posiekany szpinak. Dusić 5 minut. Połączyć z drobno pokrojoną fetą, żółtkami i śmietaną. Doprawić białym pieprzem i solą. Z ciasta usmażyć 8 naleśników, każdy posmarować farszem. Zwinąć w rulon. Ułożyć w wysmarowanym naczyniu, zapiekać 30 minut w rozrzanym do 200 st. piekarniku. 5 minut przed końcem zapiekania naleśniki posypać startym żółtym serem.

Ilość odsłon: 916
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl