facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Neapolitańska sałatka pomidorowa

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

50 dag twardych pomidorów,
3 ząbki czosnku,
4 łyżki oliwy,
6 liści bazylii,
suszone oregano,
sól, pieprz.

Przygotowanie

   Pomidory umyć i pokroić w cząstki - powiedzmy, że w ósemki, ale to zależy, jakiej wielkości są nasze pomodori. Można je oczywiście obrać. Jeżeli mają wyjątkowo twardą skórę to robię to bez zająknięcia. Okrutnie z nich zdzieram. Można też, jeśli ktoś nie lubi, usunąć pestki. Jednak u mnie kończy się na ewentualnym zdzieraniu. Przełożyć je do płaskiej salaterki albo na półmisek...
   Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Bazylię pokroić w cieniutkie paseczki i razem z oregano posypać pomidory. Zalać całość oliwą, wymieszać i wstawić na godzinę do lodówki.

Ilość odsłon: 819
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl