facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Niedzielna pieczeń

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

? 1 kg mięsa - schabu, karkówki, szynki lub nawet łopatki

? 1 główka czosnku

? 4 cebule(małe)

? sól , pieprz , majeranek

? 2 szklanki wody

? 2 łyżki

Przygotowanie

1. Mięso nacieramy solą, pieprzem i majerankiem, obkładamy ząbkami czosnku i pokrojoną w talarki cebulą, polewamy oliwą, wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godizny, a najlepiej na całą noc.



2. Wkładamy mięso do żaroodpornego naczynia i podlewamy wodą.



3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez co najmniej godzię, w czasie pieczenia podlewać sosem.
Ilość odsłon: 969
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl