facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ogórki małosolne

Przepis dodał: Qba

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

ogórki, 2.5kg
sól, 3 łyżki
czosnek, 5-7 ząbków
korzeń chrzanu, 1 szt.
KOPER, kilka gałązek
słój (pojemność trzy litry),

Przygotowanie

1. Ogórki umyć i poobcinać końcówki, czosnek obrać i poprzekrawać na połówki, chrzan pokroić na cienkie paski.

2. Układać ogórki warstwami przekładając koprem, czosnkiem i chrzanem.

3. Zagotowaną osoloną i ostudzoną wodą zalać ogórki. Przykryć słój talerzykiem i poczekać 2-3 dni.

Ilość odsłon: 1318
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl