facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ogórki pikle

Przepis dodał: Daria

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

4 kg ogórków
litr wody (można dać troszkę więcej wody)
szklana octu (10%)
5 łyżek soli
5-6 łyżek cukru
gorczyca
ziele angielskie

Przygotowanie

Ogorki obrac, przekroic na pol, wydrazyc gniazda nasienne i jeszcze raz na pol;-) Nastpnie zasypac sola i zostawic na noc. Rankiem ogoreczki odcedzic, poukladac w sloikach, wrzucic 2-3 ziarenka ziela i zalac goraca zalewa (woda, ocet, cukier, gorczyca), zakrecic i pasteryzowac pol godzinki.
Pikle robi sie z nieladnych ogorkow, takich, kotre nie nadaja sie do kiszenia, duzych, bardzo dojrzalych, moga byc nawt zolte.

Ilość odsłon: 1391
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl