facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Oliwki w zalewie czosnkowej

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

słoiczek oliwek zielonych drylowanych, z papryką lub bez
2 ząbki czosnku
2 łyżki octu balsamicznego
świeże listki oregano i bazylii

Przygotowanie

1. Oliwki odcedzić z zalewy na sicie. Zalewę przelać do rondelka, dodać ocet i zmiażdżone ząbki czosnku. Ogrzewać prawie do zagotowania.



2. Oliwki przesypać do słoiczka, w którym były. Do gorącej zalewy dodać listki oregano i bazylii. Zalać oliwki w słoiczku i mocno zakręcić. Odstawić do wystygnięcia. Odczekać przynajmniej dobę przed degustacją.



3. Tak przygotowane oliwki można przechowywać w lodówce kilka tygodni, nawet po odkręceniu słoiczka.
Ilość odsłon: 890
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl