facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Omlet po antylsku

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

2 jajka
2 dag wędzonego boczku
1/4 pęczka cebuli dymki
1/4
czerwonej lub żółtej papryki
1/4 bułeczki
sól
pieprz
natka pietruszki

Przygotowanie

Dwa jajka wybić do miseczki, wymieszać z solą i pieprzem. Dodać do jajek łyżeczkę wody, dzięki czemu omlet zachowa wilgotność. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, skwarki przełożyć na talerzyk. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, usunąć pestki, opłukać i pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę wrzucić na patelnię i podsmażyć na tłuszczu, który został ze smażenia boczku. Wlać do cebuli i papryki lekko ubite jajka. Smażyć do chwili, gdy spód omletu się zetnie. Łopatką lekko poruszyć masę. Bułeczkę pokroić w kostkę, zrumienić na małej patelni. Omlet złożyć na pół, posypać grzankami i skwarkami z boczku.

Ilość odsłon: 830
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl