facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Omlet po wiejsku

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

8 jajek
4 łyżki mleka
4 łyżki wody
4 ugotowane ziemniaki
300 g bekonu
pęczek szczypiorku
2 małosolne ogórki
4 pomidory
2 łyżki masła
2 łyżki oleju
sól
peiprz

Przygotowanie

Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, a bekon w grubą kostkę. Pomidory sparzyć i obrać, pokroić na kawałki. Ogórki pokroić w plasterki. Jajka roztrzepać z mlekiem i wodą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać bekon, warzywa i połowę posiekanego szczypiorku. Na patelni rozgrzać masło i olej. Wlać 1/4 masy i smażyć omlet, tak samo postąpić z resztą masy dodając trochę tłuszczu na patelnię, aby otrzymać łącznie 4 omlety. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Ilość odsłon: 891
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl