Przygotowanie
Paprykę umyć, osuszyć, wstawić na 30 minut do rozgrzanego piekarnika do 180 st., a następnie obrać ze skórki i wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paseczki. Śmietankę podgrzać, rozpuścić w niej żelatynę i wystudzić. Serek wymieszać z masą śmietanową i doprawić solą, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Wstawić na 10 minut do lodówki. Żółtka rozetrzeć z sosem sojowym oraz mąką. Delikatnie połączyć z ubitą pianą z białek. Z masy usmażyć na rozgrzanym maśle duży, cienki omlet. Lekko wystudzić. Na omlecie ułożyć szynkę, posmarować częścią twarożkowej masy, ułożyć paseczki papryki i posmarować resztą masy. Omlet zrolować, a następnie zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem pokroić w plastry.