Przygotowanie
* filety z piersi kurczaka umyć pod zimną wodą i pokroić na cienkie paski
* pokrojonego kurczaka włożyć do miseczki, dodać do niego wzystkie składniki marynaty, przykryć przezroczystą folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc)
* ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu w wodzie z rozpuszczoną kostką rosołową
* kurczaka smażyć na patelni do momentu aż zrobi się mocno brązowy i będzie chrupiący
* gotowy sos słodko-kwaśny przełożyć do małego garnka i podgrzać na niewielkim ogniu
* gdy ryż będzie gotowy należy odlać nadniar wody, rozerwać torebki i wysypać go do miseczki a następnie dodać łyżkę masła i dokładnie wymieszać
* na talerzach rozłożyć na płasko ryż, polać go sosem słodko-kwaśnym a nim ułożyć usmażonego kurczaka i podawać