facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Oxtail Soup ( Zupa ogonowa )

Przepis dodał: Daria

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

* liść laurowy
* sól
* pieprz świeżo zmielony
* tymianek
* ogon wołowy 600 g
* woda 1 litr
* por 100 g
* cebula 100 g
* seler 80 g
* olej 20 g
* sok z cytryny
* przecier pomidorowy 5 g
* szczypiorek

Przygotowanie

Kawałki ogona wołowego zrumienić na oleju na mocno brązowy kolor. Obrać cebulę i pokroić na większe kawałki. Umyć pora, seler i marchew. Marchew i seler obrać, całość pokroić na grube kawałki. Pokrojone warzywa podsmażyć wraz z ogonem. Dodać przecier pomidorowy, podsmażyć i dolać litr wody. Dodać przyprawy, zamknąć garnek i po osiągnięciu odpowiedniego ciśnienia gotować dalsze 20-25 minut na 1 stopniu. Następnie otworzyć wentyl garnka. Wywar przecedzić przez sitko. Mięso oddzielić od kości, pociąć na małe kawałki i włożyć ponownie do wywaru. Zupę ogonową mocno przyprawić, dodając sok z cytryny i wino Madera. Podawać w filiżankach lub na

Ilość odsłon: 13604
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl