facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Paella hiszpańska

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 20 dag ryżu
* cebula
* 2 ząbki czosnku
* 4 łyżki oliwy
* 2 szklanki bulionu warzywnego
* 2 czerwone papryki
* 50 dag mieszanych mrożonych owoców morza
* 40 dag mrożonych krewetek
* cytryna
* 15 dag mrożonego groszku
* łyżka masła
* nitka szafranu
* pęczek natki
* sól, pieprz

Przygotowanie

? Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Wrzucić ryż i smażyć, aż wchłonie oliwę i lekko zbieleje. Wlać bulion, zagotować i gotować 30 min pod przykryciem na małym ogniu.

? Owoce morza rozmrozić, skropić sokiem z cytryny. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę, wymieszać z ryżem i dusić kolejne 10 minut. Dodać owoce morza, krewetki oraz groszek i gotować jeszcze 20 minut.

? Masło rozgrzać w rondelku i wymieszać z szafranem. Dodać do ryżu i dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Posypać natką

Ilość odsłon: 948
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl