facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pakora

Przepis dodał: Migotka

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

? 4 pokrojone w cieniutkie plasterki ziemniaki

? mąka z cieciorki do panierowania

? olej (najlepiej sezamowy)

? przyprawy indyjskie (garam masala, kardamon, vindaloo)*

? woda

Przygotowanie

 

1. Mąkę wymieszać z wodą aż powstanie średniej gęstości masa. Ziemniaki opruszyć przyprawą, obtoczyć w masie i usmażyć na mocno rozgrzanym, głębokim oleju.




2. RADA: Aby potrawa była mniej tłusta można po usmażeniu położyć ziemniaki na pergaminie do odsączenia. Mąkę z cieciorki możemy przygotować sami: na suchej patelni zrumienić cieciorkę i zmielic w młynku do kawy.



3. RADA: Podawać na dużych talerzach razem z piklami i pastami.* Jeść palcami.



Ilość odsłon: 912
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl