facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pałki z kurczaka w delikatnym sosie

Przepis dodał: Migotka

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

* 2 pałki z kurczaka
* 100 ml kwaśnej śmietany
* 1 duża cebula
* 500 ml wody
* 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
* 1 liść laurowy
* 5 kulek ziela angielskiego
* biały pieprz do smaku
* 1 woreczek kaszy wiejskiej
* 2 kostki bulionowe drobiowe

Przygotowanie

W garnku  gotujemy 500 ml wody z 1 kostką rosołową. Pałki dokładnie myjemy, wrzucamy do wrzątku. Cebulę kroimy w piórka i wraz z przyprawą do kurczaka, liściem i zielem dodajemy do garnka. Gotujemy 20 minut.

W drugim garnku gotujemy kaszę według przepisu na opakowaniu. Do wody dodajemy drugą kostkę bulionową.

Gdy kurczak jest już miękki – do garnka dodajemy zahartowaną śmietanę (do śmietany małymi porcjami dodajemy wodę spod kurczaka i mieszamy, aby śmietana się nie ścięła). Wyjmujemy liścia i ziele.

Doprawiamy białym pieprzem i ewentualnie solą do smaku.

Podajemy z pomidorami pokrojonymi w ósemki, zmieszanymi z drobno posiekaną cebulką i śmietaną oraz solą i pieprzem.

Ilość odsłon: 699
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl