Przygotowanie
Najpierw nasze pałki myjemy pod zimną wodą, następnie wkładamy do naczynia, gdzie obficie je przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka(pikantną), oraz odrobiną czosnku granulowanego. Odczekamy z 15 min i polewamy nasze mięso mlekiem i czekamy następne 15 min, aż się wszystko przegryzie.
Następnie na rozgrzanej patelni wykładamy nasze pałki z kurczaka, przyprawiamy i, co jakiś czas przewracamy na drugą strone mięso, żeby z każdej strony było przyrumienione. Gdy nabiorą one koloru podlewamy mięso bulionem rozpuszczonym w szklance (rozpuścić w półowie szklanki gorącej wody.), oraz dodajemy cebulkę posiakaną w piórka i liść laurowy.
Następnie przewracamy nasze mięso i przykrywamy szczelnie patelnie pokrywą. Zagladać, co jakiś czas obracając nasze mieso. Gdy pałki będą już miekkie wystarczy zagęścić sos (mąka + mleko- mieszać) wlać do sosu, oraz intensywnie mieszkać . Wtedy możemy wszystko posypać koperkiem, oraz potartym serem.