facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Paluszki rybne w panierce z kuskus

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

? 1/2 filiżanki kaszki kuskus
? 1/2 filiżanki wrzącego bulionu
? 10 g masła
? 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
? 1 łyżka drobno startej skórki z cytryny
? 1 łyżka soku z cytryny
? sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
? 300 g filetów z dorsza
? mąka do obtoczenia
? 1 jajko roztrzepane
? olej roślinny do smażenia

Dodatki: majonez, cytryna, surówka Coleslaw, grillowane ziemniaki

Przygotowanie

  • Umieścić kaszkę kuskus w naczyniu z przykrywką, zalać ją gorącym bulionem, przykryć i odstawić na 5 minut. Dodać masło i wymieszać widelcem. Dodać natkę, skórkę i sok, sól oraz pieprz. Wymieszać.
  • Pokroić rybę na mniejsze kawałki, obtaczać w mące, później w jajku a na końcu w mieszance z kaszką kuskus (nie koniecznie dokładnie, aby panierka nie była zbyt twarda).
  • Rozgrzać 1 cm warstwę oleju na średnim ogniu i smażyć paluszki przez 3 minuty lub na lekko złoty kolor. Nie rumienić za bardzo, zbyt długie smażenie możne sprawić, że kaszka couscous stwardnieje. Podawać z majonezem i cytryną oraz ewentualnie z surówką Coleslaw i grillowanymi ziemniakami.
Ilość odsłon: 1052
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl
Projekt i wykonanie strony www: themedia.pl