facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Panga w galarecie

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

80 dag filetów z ryby morskiej np,panga
łyżka żelatyny
łyżka soku z cytryny
wywar:
marchewka
pietruszka
kawałek selera
por
liść laurowy
kilka ziarenek ziela angielskiego /5szt./
sól
pieprz
do dekoracji:

jajo na twardo
groszek konserwowy
listki natki pietruszki

Przygotowanie

Umyte i obrane warzywa pokrój, zalej wrzącą wodą i gotuj z dodatkiem podanych przypraw. Gdy warzywa będą prawie miękkie, włóż rybę i ugotuj ją na małym ogniu 20 minut. Następnie wystudź w wywarze, wyjmij, ułóż na półmisku i udekoruj według uznania. Żelatynę wymieszaj z 3 łyżkami zimnego wywaru i odstaw. Do pozostałego wywaru  dodaj spęczniałą żelatynę i sok z cytryny. Całość roztrzep, wymieszaj, po czym przecedź. Tężejącą galaretą zalej rybę i wstaw do lodówki, by całkowicie zastygła. Udekoruj dowolnie.

Ilość odsłon: 786
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl