facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Parówki w cieście francuskim. Kuchnia francuska.

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 300 g mrożonego ciasta francuskiego
* mąka do rozwałkowania
* 8 parówek (po 50 g)
* 2 łyżeczki ostrej musztardy
* 1 jajko, szczypta soli

Przygotowanie

Płaty mrożonego ciasta ułożyć obok siebie, przykryć i zostawić na pół godziny.

Stolnicę oprószyć mąką. 4 plastry ciasta rozwałkować do podwójnej wielkości i przekroić na 2 części. Parówki ułożyć na cieście, posma­rować musztardą i owinąć ciastem.

Resztę ciasta cienko rozwałkować, pokroić radełkiem w wąskie paseczki i owinąć nimi parówki w cieście. Jajko roztrzepać z solą i posmaro­wać ciasto. Odstawić w chłodne miejsce na 15 minut.

Parówki ułożyć na blasze opłukanej wodą i piec tak, aby ciasto uzyskało złoty kolor i stało się chrupiące. Po­dawać na gorąco.

Ilość odsłon: 1643
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl