facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pasta pomidorowa z jajkiem

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 średnie pomidory (ok. 30 dag)
2 jajka
1 mała cebula (ok. 5 dag)
szczypiorek
ocet 10%
1 ? łyżki majonezu
słodka papryka w proszku
sól
pieprz

Przygotowanie

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę i odcisnąć z soku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę i skropić octem. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać.

Do miski przełożyć pomidory, jajka, cebulę i szczypiorek. Następnie dodać majonez, słodką paprykę w proszku, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastę rozsmarować na kromkach razowego chlebka.

Ilość odsłon: 1061
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl