facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Paszteciki z ciasta francuskiego

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 300 g ciasta francuskiego
* 150 g sera tylżyckiego
* 1 jajko
* 1/2 łyżeczki papryki
* mąka do wyrobienia
* 150 g gotowanej szynki
* sól i szczypta białego pieprzu

Przygotowanie

Ciasto francuskie rozmrozić według wskazówek na opakowaniu.

Ser pokroić w kosteczkę. Białko przy­prawić papryką, ubić w głębokim talerzu na sztywną pianę, dodać ser i dobrze wymieszać.

Ciasto na paszteciki rozwałkować na grubość około 1/2 cm. Każdy kawałek ciasta przekroić tak, by otrzymać 2 kwadraty. Żółtko rozmieszać w odrobinie wody przyprawionej solą i pieprzem.

Plasterki szynki oraz masę z białka i sera ułożyć na kwadratach z ciasta, następnie kwadraty złożyć na pół, a brzegi dokładnie zlepić.

Powierzchnię ciasta posmarować żółtkiem. Paszteciki ułożyć na opłukanej w zimnej wodzie blasze. Piec w rozgrzanym piekarniku podawać na ciepło.

Ilość odsłon: 820
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl