facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pasztet z suszonych grzybów

Przepis dodał: Alex

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

10 dkg suszonych grzybów,
szklanka bułki tartej,
szklanka śmietany,
4 jajka,
2-3 ząbki czosnku, po ćwierć łyżeczki:suszonego majeranku,
bazylji,
szałwi ,
mielonego kminku,
imbiru,
gożdzików,
gałki muszkatołowej,
łyżka smalcu,
łyżka masła,
2 łyżki posiekanych drobno orzechów włoskich,
sól,
pieprz

Przygotowanie

Grzyby namoczyć w niewielkiej ilości przegotowanej wody, zostawić na noc, następnego dnia ugotować. Bułkę tartą wsypać do miski, zalać śmietaną, wymieszać, zostawić na pół godziny. Drobno posiekaną cebylę i czosnek przesmażyć na smalcu (ja wolałem masło ale smalec był w orginale). Grzyby drobno posiekać (proponuje przemielić). Grzyby i cebule z czosnkiem wrzucić do miski z bułką tartą ,dodać przyprawy zioła orzechy i jaja, posolić wymieszać (jeśli masa zbyt gęsta można dodać śmietany). Mase przełożyć do formy wysmarowanej masłem i piec około 40 min.

 

Ilość odsłon: 1147
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl