facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pate z wątróbek drobiowych z galaretką

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

# 400 g wątróbek drobiowych,
# 1 cebula,
# 30 ml oleju,
# 1 łyżeczka żelatyna,
# sól, pieprz,
# 60 ml wina czerwonego wytrawnego,
# 80 g masła,
# 3 saszetki Herbaty Irving Tea Cocktails Poziomki z nutą Wanilii

Przygotowanie

Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło. Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę. Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty, pozostawić w lodówce, aż galaretka zastygnie.

Ilość odsłon: 930
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl