facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pekińska na ciepło

Przepis dodał: Marakuja

Ocena

4,50 ( 2 głosów )

Składniki

kapusta pekińska,
2 marchewki średnie,
1 cebula duża,
przyprawy - do kuchni greckiej lub tureckiej
sól,
pieprz,
kolendra mielona,
kminek,
papryka ostra i słodka,
gałka muszkatałowa,
imbir,
olej do smażenia.

Przygotowanie

Na patelni (dużej z pokrywką) smażę posztkowaną cebulę, jak zmięknie dodaję pokrojoną w zapałki marchewkę i przykrywam pokrywką. W tym czasie kroję pekińską w paski i zwykle jak pokroję całą porcję - marchewka jest prawie miękka. Dodaję pokrojoną kapustę i przykrywam. Od czasu do czasu mieszam. Jak warzywa są miekkie przyprawiem przyprawą - i gotowe. Pyszne na ciepło jako dodatek do drugiego dania.

Ilość odsłon: 1813
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl