facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pianka z czerwonych porzeczek

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 30 dag czerwonych porzeczek
* 1 szkl wody
* cukier
* 2 dag żelatyny
* 2 łyżki wody
* 1/2 puszki mleka skondensowanego

Przygotowanie

Kilka dorodnych gron porzeczek odłożyć do dekoracji deseru. Resztę po umyciu zalać wodą, zagotować, przetrzeć przez sito. Gorący przecier osłodzić do smaku (powinno go być 2-2,5 szkl). Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, podgrzać, zagotować. Przestudzoną wymieszać z przecierem. Wstawić naczynie z przecierem do miski z zimną wodą, ubijać trzepaczką. Gdy masa zacznie gęstnieć, wlewać cienkim strumieniem mleko skondensowane i w dalszym ciągu ubijać. Odstawić do wystudzenia. Przed podaniem wyłożyć deser na talerzyki, oblac mlekiem skondensowanym, ubrac porzeczkami.

Ilość odsłon: 1060
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl