facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczarki czosnkowe.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 16 dużych pieczarek
* 1 duża cebula
* 4 ząbki czosnku
* 1 łyżka masła
* 2 łyżki tartej bulki
* 2 łyżki posiekanej pietruszki
* sól, pieprz

Przygotowanie

Z umytych i oczyszczonych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy. Na patelni  roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, posiekane nóżki pieczarek, roztarty z odrobiną soli czosnek i na końcu natką pietruszki i tartą bułkę. Farsz mieszamy, doprawiamy silą, pieprzem i studzimy. Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy je na blasze, w rozgrzanym do 140 stopni piekarniku. Pieczemy około 20 minut.

Ilość odsłon: 755
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl