facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczarki faszerowane pomidorem i mozzarella

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

dla 4 osób:
4 olbrzymie pieczarki ( ok 20 cm średnicy - im większe tym lepsze) lub 8 trochę mniejszych
4 (8) grube plastry pomidora (dopasowane wielkością do kapelusza pieczarki)
kulka mozzareli
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
sol,
pieprz

Przygotowanie

Pieczarki obieramy, odcinamy nozke (najglebiej jak sie da).

Rozcieramy maslo z czosnkiem, duza iloscia soli i pieprzem.

Smarujemy maselkiem czosnkowym kazdy kapelusz pieczarki z obu stron
(tak jakbysmy smarowali chleb) a nastepnie kladziemy na sucha patelnie. Obsmazamy z obu stron.

Ukladamy kapelusze na blasze, blaszkami do gory. Na kazedej kladziemy plaster pomidora(solimy) oraz mozzareli.

Pieczemy ok 15-20 min w 200stopC, az pieczarka pusci sok.
Na ostatnie 5 min warto wlozyc ja pod grilla aby ser sie zrumienil.

Mozzarele mozna zastapic innym rodzajem sera.

Ilość odsłon: 2463
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl