facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczarki nadziewane

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

20 szt. średniej wielkości pieczarek o zamkniętych kapeluszach,
2 dkg masła lub margaryny,
5 dkg cebuli,
1 łyżka siekanej zielonej pietruszki,
1 jajo,
sól,
pieprz,
2 dkg tartej bułki,
4 dkg masła do skropienia,
3 dkg sera żółtego,
gałązki zielonej pietruszki.

Przygotowanie

Młode pieczarki, średniej wielkości, o jasnych spodach, oczyścić z piasku, opłukać, osączyć, kapelusze oddzielić, trzony oskrobać i drobno posiekać. Do posiekanych trzonów dodać obraną, pokrojoną w kostkę i usmażoną cebulę, sól, pieprz, jajo oraz zieloną pietruszkę. Wszystkie składniki wymieszać. Nadzieniem tym napełniać kopiasto kapelusze pieczarek. Ułożyć na brytfannie, każdą pieczarkę posypać tartym serem i tartą bułką, skropić topionym masłem, wstawić do bardzo gorącego piekarnika i zapiec. Gdy się lekko zrumienią, wyjąć, ułożyć na półmisku, przybrać gałązkami zielonej pietruszki i wydać.

Ilość odsłon: 731
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl