facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczarki nadziewane

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

60 dag pieczarek
20 dag startego żółtego sera
8 łyżki tartej bułki
jajo
2 łyżki natki pietruszki
łyżka masła
2 łyżki śmietany
sól
pieprz

Przygotowanie

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać, poddusić z dodat­kiem masła. Łyżkę tartej bułki wymieszać ze śmietaną, ogonka­mi, żółtym serem, jajem i natką, przyprawić do smaku solą i pie­przem. Na kapeluszach pieczarek uformować kopczyki z przygoto­wanego nadzienia. Ułożyć pie­czarki w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem, polać śmietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec na złoty kolor.

Ilość odsłon: 1290
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl