facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczeń jagnięca z ziołami

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki


Składniki

* 2 ząbki czosnku
* 1/4 łyżeczki szałwii
* 1 łyżeczka rozmarynu
* 1 łyżeczka soli
* 1/2 łyżeczki białego pieprzu
* 1 cebula
* 2 goździki
* 1 liść laurowy
* 1/8 I czerwonego wina
* 4 pomidory

Przygotowanie

Glinianą formę namoczyć w wodzie przez 20 minut. Czosnek obrać, po­kroić na małe kawałki i utłuc w moździerzu z ziołami.

Cebulę obrać, nakłuć goździkami. Mięso natrzeć utłuczonymi ziołami, razem z cebulą włożyć do formy i zalać winem.

Formę przykryć, wstawić do zimne­go piekarnika i w przeciągu 20 mi­nut nagrzać piekarnik do tempera­tury 200°C.

Pomidory naciąć na krzyż, posolić i oprószyć pieprzem. Przez ostatnie 10 minut piec razem z mięsem, po­lewając od czasu do czasu sosem z pieczenia.

Ilość odsłon: 1123
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl