facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

PIeczeń po moskiewsku

Przepis dodał: Qba

Ocena

1,00 ( 1 głosów )

Składniki

1 kg wołowiny z udżca,
10 dag tłuszczu,
5 ząbków czosnku,
10 dag marchwi,
20 dag grzybów,
1 dag mąki,
2 dag masła,
sól i pieprz.

Przygotowanie

Mięso umyć i naszpikować pokrajanym cienko czosnkiem i cząstkami marchwi. Posypać solą i pieprzem, ułożyć w brytfannie. Oblać gorącym tłuszczem i zrumienić. Wlać 1/2 szklanki gorącej wody i piec w piekarniku. Polewać powierzchnię mięsa  kilka razy powstałym sosem. Odparowany sos uzupełniać wodą. Oczyszczone grzyby umyć, pokrajać i ugotować w małej ilości osolonej wody. Na wywarze z grzybów sporządzić biały sos. Zalać mięso, gdy będzie prawie miękkie. Piec dalej ,a  przed wyjęciem z piekarnika dodać do sosu grzyby. Podać z  ziemniakami i sałatą zieloną.

Ilość odsłon: 937
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl