facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczeń z Indyka z ananasem

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* pierś indyka (ok. 1,5 kg)
* łyżeczka łagodnej papryki w proszku
* łyżka Przyprawy do kurczaka PRYMAT
* puszka ananasa
* żurawiny do mięs
* szklanka gęstej śmietany
* 2 ząbki czosnku
* oliwa
* 1/2 szklanki bulionu drobiowego
* sól, pieprz

Przygotowanie

Ananas osączyć z zalewy. Mięso natrzeć przyprawą do kurczaka, pieprzem i papryką. Związać, włożyć do foliowego rękawa i piec ok. 50 min w temp. 200°C. Otworzyć folię, na mięsie ułożyć plastry ananasa, piec jeszcze około 15 minut.

Czosnek obrać, posiekać. W rondelku rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć czosnek. Wlać bulion, śmietanę, dodać 1/2 łyżeczki pieprzu. Dusić na małym ogniu ok. 10 min, aż sos zgęstnieje.

Pieczeń przełożyć na talerz, do środków ananasa włożyć po łyżeczce żurawin. Osobno w sosjerce podać ciepły sos.

Ilość odsłon: 1005
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl