facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczeń z indyka

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

pierś z indyka, 1.1 kg
delikat do mięs, 1 łyżka
sól, szczypta
bazylia, 1/2 łyżeczki
olej, 3 łyżki
kostka drobiowa, 1 szt
sól czosnkowa, 1 łyżeczka
czosnek, 1ząbek

Przygotowanie

1. Pierś z indyka dokładnie umyć i oczyścić z błon.
2. Przyprawy (delikat do mięs.sól,pieprz,bazylie,sól czosnkową) wymieszać z olejem i połączyć ze startym czosnkiem.
3. Mięso dokładnie nasmarować mieszaniną oleju i przypraw.Pozostawić na kilka godzin(minimum 5) lub najlepiej na całą noc.
4. Następnego dnia mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zacząć piec ok 30 ,minut w tem. 190st, nie dodawać żadnego tłuszczu.
5. Po 30 minutach mięso należy obrócić i zalać bulionem z 1 kostki drobiowej rozpuszczonej w szklance ciepłej wody i dalej piec ok 50 minut.Od czasu do czasu mięso należy podlewać bulionem.Po tym czasie mięso jest gotowe do podania.Wystarczy pokroić je w plastry.

Ilość odsłon: 1276
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl