facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczeń z ziemniakami

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* mięso wieprzowe 125 dag
* tłuszcz do polania 4 łyżki
* ziemniaki 1 kg
* sól 1 szczypta

Przygotowanie

Mięso umyte włożyć do brytfanny, polać tłuszczem i gorącą wodą. Piec w gorącym piekarniku. Polewać pieczeń sosem własnym. Gdy mięso będzie miękkie, dodać obrane i umyte ziemniaki pokrojone jak na frytki. Piec dalej, aż całość będzie miękka. Sos doprawić mąką, bulionem lub wrzątkiem lub dodać jeszcze białego wina.

Ilość odsłon: 938
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl