facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczone jabłko z miodem i cynamonem

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 4 jabłka
* 4 łyżki miodu
* cynamon

Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Jabłka umyć, przekroić na pół i wyciąć pestki. Obsypać cynamonem i delikatnie wetrzeć go w jabłka. Jabłka ułożyć na blasze na folii aluminiowej i piec ok. 15 minut (aż jabłko zmięknie i zacznie wydzielać sok) na termoobiegu.

Układać po dwie połówki na talerzu, w miejsce pestek wlać po łyżce miodu. Talerz można obsypać cynamonem do dekoracji.

Ilość odsłon: 1437
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl