facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pieczony soczysty schab

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 1 i 1/2 kg schabu bez kości
* 1/2 łyżki oleju
* 2 ząbki czosnku
* po 3 łyżki listków tymianku i szałwi
* sól
* pieprz

Przygotowanie

Mięso umyć i osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą. natrzeć tym mięso. Zioła posiekać. rozetrzeć z pie­przem. a następnie tą mie­szanką posypać mięso. Uło­żyć je w brytfannie. skropić olejem. Wstawić do piekar­nika o temperaturze 200°C i piec godzinę. Gdy schab się zarumieni, podlać wodą, a potem, co jakiś czas pole­wać wytworzonym sosem. Pod pod koniec pieczenia schab warto obłożyć cząstkami jabłek (najlepiej kwaskowatych). Można je posypać majerankiem.

Ilość odsłon: 1492
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl