facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pierogi tradycyjne

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 szklanki mąki ,
1 żółtko,
1 łyżka oleju ,
duża cebula,
60 dkg kapusty kiszonej,
4 dkg grzybów suszonych,
15 dag słoniny,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Wyrób  z mąki, żółtka, oleju, szczypty soli i ciepłej wody elastyczne ciasto. Następnie nakryj , by nie obeschło. Cebulę obierz, posiekaj  i przesmaż na pokrojonej w kostkę słoninie. Grzyby namocz i ugotuj.Kapustę ugotuj ,posiekaj i dodaj posiekane grzyby oraz cebulę. Dopraw solą i pieprzem. Rozwałkuj dość cienko ciasto i małą szklanką wykrawaj krążki. Nakładaj na nie po łyżce nadzienia i zlepiaj brzegi, formując pierogi. Wrzuć je do osolonego wrzątku i gotuj 6-8 minut od wypłynięcia. Po odcedzeniu polej stopioną słoniną

Ilość odsłon: 748
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl