facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pierogi z kapustą i grzybami

Przepis dodał: ciasto

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

400 g mąki
1 jajko
? szklanki wody
szczypta soli
? kg kapusty kiszonej
? kg białej kapusty świeżej
1 cebula
50 g masła
3 łyżki oliwy
50 g suszonych grzybów
sól, pieprz.

Przygotowanie

Grzyby umyć, namoczyć w ciepłej wodzie. Kapustę kiszoną opłukać, białą pokroić na kawałki. Ugotować grzyby razem z kapustą białą, w wodzie, w której moczyły się grzyby. Ugotowane grzyby i kapustę bardzo drobno posiekać. Posiekać także bardzo drobno kapustę kiszoną i cebulę. Grzyby i cebulę przesmażyć na maśle. Przełożyć do rondla, dodać kapusty , skropić oliwą, doprawić pieprzem i solą. Smażyć do osiągnięcia brązowego koloru.
Do przesianej mąki, dodać sól, posikać nożem, dodać wodę i starannie wyrobić ciasto (powinno być miękkie i elastyczne), pozostawić przykryte ściereczką na ½ godziny. Następnie rozwałkować ciasto na cienkie płaty, wykrawać krążki o średnicy 5 cm. Na każdy krążek nakładać farsz i zalepiać brzegi pierogów. Gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż do wypłynięcia (około 5 minut).

Ilość odsłon: 975
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl