facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pierogi z kaszą gryczaną marki Halina

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

50 min.

Składniki

25 dkg mielonego mięsa
olej
cebula
czosnek
ostra papryka w proszku
400 g kaszy gryczanej prażonej marki Halina
sól
mielony pieprz
500 g mąki
szklanka wrzątku

Przygotowanie

Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto na pierogi. Ciasto powinno być gładkie. Rozwałkować, wykroić krążki za pomocą szklanki lub okrągłej zakrętki. Cebule bardzo drobno pokrajać i lekko zrumienić na oleju, dodać czosnek, paprykę w proszku i surową kaszę. Wszystkie składniki zasmażyć, wlać szklankę wody, wymieszać i gotować od 10-15 minut. Przerwać gotowanie, gdy masa zgęstnieje, pozostawić ją, aby przestygła. Do ostudzonej masy dodać podsmażone wcześniej mięso, przyprawić solą i mielonym pieprzem, dokładnie wymieszać wszystkie składniki i wyrobić łyżką. Na wykrojone wcześniej krążki ciasta nakładać odrobinę farszu i zlepić brzegi tak, aby pozostał on na środku. Pierogi gotujemy ok. 8-10 minut.

 

Smacznego!

Ilość odsłon: 115
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl