facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pierogi z shiitake

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

20 dag shiitake,
0,40 kg mąki,
1 żółtko,
1/2 szklanki wody,
cebula,
czosnek,
tłuszcz do smażenia,
sól,
pieprz,
30 dag boczku wędzonego,
1 duża cebula

Przygotowanie

Z mąki, żółtka i wody zarobić ciasto, dodać szczyptę soli. Na patelni podsmażyć grzyby i cebulę. Pod koniec smażenia dodać czosnek. Tak przygotowany farsz przyprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, podzielić na kwadraty, nakładać farsz i dokładnie sklejać pierożki. Gotowe wrzucać do wrzącej, osolonej wody. Boczek drobno pokroić, podsmażyć dodać drobno posiekaną cebulę. Podsmażyć razem. Pierogi podawać wraz z tłuszczem ze skwarkami i cebulką.

Ilość odsłon: 1301
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl